Å spille på nett er en lett tilgjengelig måte å få bukt med kjedsomheten på, for stadig flere mennesker. Det finnes utallige kategorier av onlinespill, men innenfor hver kategori er det noen få som er de klart mest populære. Dette kan ha mange årsaker. De kan for eksempel være gratis, avhengighetsskapende, økonomisk innbringende for spilleren, eller være visuelt vakre.

game_164890847Spill man kan vinne faktiske penger på, er av åpenbare grunner ekstremt populære. Nordmenn er spesielt glad i spilleautomater på nett. De krever ikke de store innsatsene og kan potensielt gi store utbetalinger. Men den kanskje fremste grunnen til at de virtuelle enarmede bandittene har blitt så store, er den nostalgiske følelsen de vekker i oss. For hvem husker ikke den gamle spilleautomaten i kiosken på hjørnet, som man av og til i spenning brukte panten fra lørdagsbrusen på?

Spill klassifisert som hjernetrim, er også hyppig brukt av nettbrukere i alle aldre. En type spill i denne kategorien som har eksistert lenge, og som fortsatt er veldig populære, er såkalte room escape-spill. Dette er flash-baserte gåter hvor du skal peke og klikke deg gjennom et rom du er låst inne i, for å finne nøkkelen og komme deg ut.

En annen type nettspill folk aldri går lei av, er strategispill. De mest vanlige strategispillene går ut på å bygge opp en by og lede en hær for å ta over mer land, så man kan ekspandere territoriet. Men det finnes også varianter av strategi, som matlagingsspill, der man skal drive en café eller restaurant med all planlegging og stress det innebærer.

Onlinespill har kommet for å bli. Det finnes et nærmest uendelig mangfold av sider som tilbyr alle typer spill man kan tenke seg. Det de har til felles, er at de gir svært mange mennesker det lille pusterommet de trenger i en ellers hektisk hverdag.