Tusenvis av nettsider dukker opp på nettet hver eneste dag. Det er mange om oppmerksomheten, og det skal mye arbeid og enda mer flaks og planlegging til for å lykkes. Mange firmaer driver kun fra nett, og milliarder blir tjent på nettbasert innhold årlig. De største nettbaserte firmaene er Google.com og Yahoo.com.

Mange utenlandske firmaer opererer direkte mot det norske markedet ved å tilby alle sine tjeneste på Norsk. Nettbutikkene Cdon.com, og Zalando.com er eksempler på nettsider som er eid av utenlandske foretag med norske filialer som drifter det norske markedet. Fordelen med denne typen drift er at man slipper mye kostnader som følger ved å driver i Norge, i tillegg så gjør det at man ikke er bundet til noen landegrenser, og man får en mye større kundedatabase.

Gode nettsider som Ebay.com og Amazon.com brukes flittig av mange nordmenn, da man ser at man kan spare gode penger på å bestille direkte fra utlandet istedet for på norske butikker. Spillleverandøren Steam er også en eksempel på en nettbasert underholdningskanal som virkelig har gjort det bra. Konsepter er enkelt: Selg spill digitalt. Gjør det først, og gjør det billig. Steam satte virkelig standarden når det kommer til nettbasert spillunderholdning, og man kan kjøpe de aller fleste storutgivelsene gjennom denne programvaren. Nettsiden Norgesautomaten driver også med nettspill, men dette er mer rettet mot pengespill, og man kan spille både gamle klassiske spilleautomater og nye litt mer interessante for de som ønsker dette.

En annen måte noen nettsider har begynt å tjene penger på er at de har mange sammarbeidspartnere som de linker til på sine sider, og man tjener på klikkene som blir gjort fra sin side. Det fine med dette er at det har dukket opp mange bra brukerdriftede nettsider med mange gode anbefalinger og anmeldelser. Eksempel på dette er Goodreads.com som er en nettside for sammenlikning av bøker.