Norge har et bredt utvalg av aviser. Om man ikke er så glad i lese endeløse nyheter om hva kongefamilien har på seg og hvor kronprinsen spiste frokost, bør man holde seg borte fra Se & Hør. Det finnes dessverre ikke så mange seriøse aviser i Norge. Altså er det veldig vanskelig å finne en avis som kan måle seg med profesjonelle verk som LA Times og Business Weekly.

Her i landet har vi to aviser som posisjonerer seg som semi-gule, altså gul presse som forsøker å være seriøse. Disse er Verdens Gang, eller VG som den er mest kjent som og Dagbladet, som er veldig populær på nettet. Dagbladet lar mennesker kommentere og debattere under de fleste nyhetene, slik at man kan få fritt rom får sin frustrasjon eller glede over artikkelen man har lest. Dagbladet er nok Norges mest populære debattavis.


På den mer seriøse siden har vi Aftenposten, som er det nærmeste man kommer en profesjonell journalistisk nyhetsavis i Norge. Her kan man lese artikler med mange ulike tema, skrevet av gode skribenter som jobber både heltid og fulltid for den landsdekkende avisen. I tillegg til disse tre hovedavisene har man interesseaviser som fokuserer på spesielle retninger. Dagens Næringsliv er den foretrukne avisen for forretningsmenn. Her får man oppdateringer fra børsene verden rundt samt spennende artikler om den økonomiske utviklingen i nære og fjerne land. For revolusjonærer har man Klassekampen, som på ett vis kan bli kalt Norges mest profesjonelle avis. Selv om Klassekampen posisjonerer seg som kommunistisk eller sosialistisk ideologisk sett, har de holdt et fantastisk nivå i alle år. Her finner du ikke partisk journalistikk – alt er lagt frem ordentlig og ryddig, slik at leseren kan gjøre seg en egen mening om temaet.