Reisetiden er her, med evig synkende priser på flybiletter og utflukter verden rundt. Nå rekker det ikke å dra på safari i Danmark eller ta seg et cruise i Middelhavet. Det moderne mennesket krever mer – dermed er markedet åpent for utallige aktører som tilbyr eksotiske reiser til både fjernt og nært.

Man kan selvsagt gjøre som tusenvis av andre og gå for en pakketur fra Ving.no, som har et godt utvalg av forskjellige destinasjoner.

Vil man ha en skreddersydd ferie, er Costaricareiser.com et velegnet sted til å gi deg en drømmeopplevelse. Det eneste negative med begge disse seriøse aktørene med bra historie, er at de begge tilbyr pakkereiser som du har liten mulighet til å påvirke. Det er derfor alltid best å sette sammen din egen reise – ikke bare sparer du penger på å gjøre det slik, du får også friheten til å sette sammen ferien din nøyaktig som du vil ha den.

Et bra utgangspunkt er Expedia.com, som tilbyr både billige flyreiser verden rundt og har de beste tilbudene på hotell og leiligheter. Der kan du raskt finne et billig fly til for eksempel Costa Rica, det magiske, fredfulle landet i Sentral-Amerika. Deretter kan du gå igjennom en lang liste med både billige og luksuriøse hotell med forskjellig beliggenhet, samt en god del utflukter med lav prislapp. Det hele kan ende opp med at du booker den heftigste reisen i ditt liv og får ett eneste bekreftelsesnummer for hele pakken. Slik får du valg ut nøyaktig det du vil ha, dra på kun de utfluktene du ønsker og fly med det flyselskapet du ønsker.

Fortsetter vi med Costa Rica som eksempel, kan du fly til hovedstaden, San Jose og nyte den deilige, tynne luften (San Jose ligger veldig høyt over havet) og deretter bevege deg mot vest- eller østkysten for å nyte noen dager på urørte strender mens apene roper på deg fra jungelen. Book eksotiske reiser – turen til Spania kan vente til du blir gammel og grå.